Saturday, February 11, 2012

further progress

With the last exterior panels installed at the living and dining rooms, we have a stronger sense of the spatial qualities of that part of the house. We're particularly heartened by the amount of natural light that comes through the door openings (to the courtyard) and the windows (toward the park), and by the soft reflections of light off the concrete floor and galvanized roof decking and ductwork.

The living and dining room wing of the house is almost the same width as the two spaces that flank it: the courtyard (seen here) and the area between the house and the street. This creates a consistent spatial module, that varies in enclosure from covered (the patio), to enclosed (the living/dining room), to open (the courtyard), to accommodate the varying climate.

There is still a lot of work to do on the exterior, including metal flashing and trim, and foam-in-place insulation to provide a weathertight seal. It's also time to start thinking about how to light the exterior at night.

No comments:

Post a Comment