Thursday, November 10, 2011


An exciting moment at the site today. The subcontractor responsible for putting up the roof and wall panels took down the construction fence to give their forklift better access around the house. For the first time, we got to see the park from the house, without the green vinyl fencing in the way. It was spectacular.

Since we started planning the house, we've been anticipating that the living and dining room windows would frame a view of the park, with the street edited out by the low wall beneath the window sills. Today, we got to see this relationship for the first time. We also got to see the house from the park...

From the park, the living/dining room wing of the house is going to be very transparent. This is going to reduce the apparent mass of the house - making it seem less bulky - and it is going to emphasize the pavilion-like quality of the building, where it will feel like a place to pause momentarily in a large park.

No comments:

Post a Comment